fundacja art connection

ZARZĄD FUNDACJI

ZARZĄD FUNDACJI ART CONNECTION

KLEMENTYNA SCHWEIZER - PREZES ZARZĄDU

Artysta muzyk, skrzypaczka, pedagog. Absolwentka Akademii Muzycznej im. F. Chopina
w Warszawie, w klasie skrzypiec prof. Mirosława Ławrynowicza oraz Podyplomowych Studiów Zarządzania Kulturą na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.
Jako muzyk orkiestrowy i kameralista współpracuje z takimi zespołami jak: Warszawska Orkiestra Kameralna, Orkiestra Warszawskiej Opery Kameralnej, orkiestra kameralna Concentus Pro Arte, Salonowa Orkiesta Johanna Straussa, Warszawska Orkiestra Symfoniczna, Alfred Hause Tango Orchestra, Mazowiecki Teatr Muzyczny Operetka, Polska Orkiestra Radiowa, Warsaw Camerata. Współtworzy smyczkowe Trio Classic. Koncertowała w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Belgii, Francji, Hiszpanii, Portugalii, Finlandii, Japonii, na Słowacji i we Włoszech.
Jest nauczycielem dyplomowanym w OSM I stopnia w ZS nr 74 w Warszawie oraz w ZPOSM I i II stopnia im. Grażyny Bacewicz w Warszawie, gdzie prowadzi klasy skrzypiec. Jest organizatorem koncertów kameralnych i edukacyjnych.

TATIANA PRZYBYLSKA - KARASZEWSKA - WICEPREZES ZARZĄDU

Artysta muzyk, wiolonczelistka, pedagog. Ukończyła Akademię Muzyczną im. F. Chopina
w Warszawie w klasie wiolonczeli prof. Andrzeja Wróbla. Występuje przede wszystkim jako muzyk kameralista. Współtworzyła liczne zespoły kameralne, obecnie smyczkowe Trio Classic. Współpracuje z Polską Orkiestrą Radiową, orkiestrą kameralną Concentus Pro Arte, Salonową Orkiestrą Johanna Straussa, Orkiestrą Salonów Warszawy, Alfred Hause Tango Orchestra, Filharmonią Kameralną im. W. Lutosławskiego w Łomży. Koncertowała w Niemczech, Austrii, Belgii, Hiszpanii, Chorwacji, Korei Południowej, Japonii, Emiratach Arabskich, na Cyprze. Jest nauczycielem dyplomowanym w PSM I stopnia im. O. Kolberga w Warszawie, gdzie z sukcesem prowadzi klasę wiolonczeli. Jej uczniowie zdobywają nagrody na konkursach ogólnopolskich
i przesłuchaniach Centrum Edukacji Artystycznej.

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego